De Libanese keuken
De Libanese keuken is een van meest verfijnde keukens van het Midden-Oosten met invloeden van de Perzen, Koerden en Armeniërs.
Ingrediënten die veel gebruikt worden zijn kikkererwten, munt, lamsgehakt, peterselie, citroen, sesamolie, olijven en walnoten.

Kenmerkende gerechten
Een heerlijke salade is taboulé waarin onder andere bulgur, tomaat, peterselie en bosui verwerkt is.
Hummus is een puree gemaakt van kikkererwten vermengd met tahin, een saus van sesamzaadjes. Hummus wordt meestal met brood gegeten of als saus bij falafel. Falafel wordt ook gemaakt van kikkererwten, die gestampt worden en als balletjes gefrituurd worden.
Andere gerechten die veel gegeten worden in Libanon zijn onder andere baba ghanoush, geroosterde aubergine met citroen, tahin en knoflook, Fattoush, Libanese gemengde salade met croutons van Arabisch brood, en Sambousek, Raqakat en Fatayer, broodjes of pasteitjes gevuld met kaas, spinazie of vlees.

Lokale dranken
In Libanon is alcohol overal verkrijgbaar. Men drinkt onder andere bier, wijn of arak. Arak wordt gedistilleerd van druivenranken en drie weken lang in vaten vergist, het bevat een alcoholpercentage van 50%.
Wijnbouw komt voornamelijk voor in de Bekavallei. Een bekend wijnmerk is Ksara en een bekend biermerk in Libanon is Almaza.
Jellab is een verfrissende limonade die gemaakt wordt van rozijnen en pijnboompitten.