Wijnmakerij Château Ksara

In de Bekaa Vallei bevindt zich de wijnmakerij van de lokale “Château Ksara”-wijn. Château Ksara is de oudste, grootste en meest bezochte wijnmakerij van Libanon en trekt jaarlijks zo’n 70.000 bezoekers. Château Ksara werd in 1857 opgericht door jezuïeten-priesters die de eerste droge rode wijn van het land produceerden.

Château Ksara-wijn is het populairst in Libanon, maar vanwege een grote Libanese diaspora over de hele wereld, kan het in veel verschillende landen worden gevonden en gekocht.

Château Ksara produceert jaarlijks ongeveer 3 miljoen flessen. De wijnen worden geëxporteerd naar meer dan 40 landen. De belangrijkste exportmarkten zijn Europa, de VS, Canada, Japan, Hong Kong, Singapore, Brazilië, Afrika, Australië en Arabische landen.

Tussen 2005 en 2015 zag Château Ksara de introductie van nieuwe druivenrassen in de Bekaa-vallei. Château Ksara heeft ook ontwikkelingen gezien in techniek, zoals het kweken van wijnstokken op draden en de aandachtige toepassing van geavanceerde wetenschap door Franse oenologen, die waken over de vinificatie-, fermentatie- en decanteringsprocessen.

Tegenwoordig hebben de wijnen van Château Ksara een specifiek karakter, beschreven als een “zeldzame balans van droge fruitigheid, van delicatesse en grofheid, en van frisheid en kracht.